Irsai Olivér

Könnyű testű bora reduktív technológiával készült, így a szőlő eredeti aromakomponensei a borban megmaradnak. Színe zöldes- sárga. Pohárba kitöltve illatából áramlik a muskotályosság, mely az akácra, a bodzavirágra emlékeztet.

Salátákhoz, hideg előételekhez, könnyű, gyümölcsös fehér húsokhoz  ajánljuk.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 15 C.  

 

Chardonnay

A testes bort a Chardonnayra jellemző trópusi gyümölcsök, zöldfűszerek, ananász és a barrique által kölcsönzött vanília, pörkölt mandula illat- és ízjegyek teszik különlegessé.

Fogyasztását 10-12 C-on ajánljuk grillezett, roston sütött fehér húsokhoz, gombás szószos ételekhez.

 

Tramini

Széles körben elterjedt szőlőfajta, kis fürtű, húspiros színű bogyókkal. Muskotályos illatú, finom fűszeres zamatú fajtajelleges bort ad, amelyet a könnyed alkoholtartalom tesz teljessé.

Gyümölcsmártásos fehér húsú szárnyasok mellé javasoljuk 10-12 C-os fogyasztási hőmérsékleten.

 

Cuvée

A Cabernet Sauvignon jellegzetes fűszeressége, a Merlot  málnássága ,valamint a Soproni Kékfrankos meggyes illata teszi teljessé a bort. Ízében a lekerekedett savak  és a magas extrakt teremt harmóniát az illatában is fellelhető gyümölcsökkel.

 

Kékfrankos 

A legelterjedtebb és legjellegzetesebb kékszőlő-fajta hazánkban. Borát érett rubinvörös szín és könnyed megjelenés jellemezi. Illata kezdetben kissé zárt, meggyes, fekete ribizli jellege egy rövidebb levegőztetés után jelenik meg. Savai lendületesek, de nem túlzóak. Sült sertéshúsokhoz, paprikásokhoz ajánljuk ,  17 C-os fogyasztási hőmérsékleten.

 

Syrah és Syrah rosé

A kitűnő talaj és éghajlati adottságoknak köszönhetően  egy mély rubinvörös színű, alkoholban  gazdag, testes bort kóstolhatunk, amelyben egy kis kakaó illetve fekete ribizli érezhető. Karakterességét legalább egy éves érlelés után éri el a bor.

Rostonsült húsokhoz, pörköltekhez és steak-hez kitűnően illik. 16-17 C-on ajánljuk a fogyasztását..

 

Merlot

Késői érésű, bogyói aprók, roppanós héjúak. Bora rubinszínű, illata intenzív, érett málnára valamint rózsaillatra emlékeztet. Ízében feketeribizli , szilva  érezhető.

Olasz tésztaételeken át egészen a vadpástétomokig tökéletes kísérő. 16-18 C-on ajánljuk a fogyasztását.

 

Cabernet Sauvignon

A Föld egyik legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, amely a soproni Hard-dűlőben  is kiváló vörösbor alapanyag. Későn érik, fürtjei aprók, zamatosak. Érett, meleg színű bor, amely az illata aszalt gyümölcs illatra emlékeztet. Ízében az eukaliptusz zamata kellemesen élénk savakkal párosul.

Gyümölcsmártással készült húsokhoz tökéletes választás. 16-18 C-on ajánljuk a fogyasztását..

 

Pasztőrözött szőlőmust

A pincészetben előállított mustot saját szőlőből készítjük. Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Az eljárás végén a termék 5 l-es csomagolásban kerül kiszerelésre.

 

Pezsgő

A pezsgő alapanyagát a fertőszéplakiszéplaki-dűlön termelt szőlőfajták adják.Tradicionális eljárással készítjük, amelyet  ünnepi alkalmakra ajánljuk.